Mød os på Folkemødet

I år har vi et klart formål med deltagelsen på Folkemødet på Bornholm. Danske kræftpatienter skal have adgang til de livreddende og livsforlængende behandlinger, som er selvfølgelige i flere af de lande, vi ellers sammenligner os med. Det handler om livet.

Læs mere »

Hvad er et liv værd?

Deltag i patientforeningernes debat på lørdag kl. 10.30 på Folkemødet hos Kræftens bekæmpelse. Debat om adgangen til ny medicin: Uhelbredeligt syge kræftpatienter har mistet tilliden til sundhedsvæsenet. Kom og hør hvorfor!

Læs mere »

Ny forskning præsenteres

International Myeloma Foundation præsenterer den nyeste forskning inden for området. Oplæggene og diskussionen er på engelsk, og målgruppen er patienter. Fokus er på, hvad de nye resultater betyder for patienterne, og de valg, man skal tage. Danske patienter og pårørende er også velkommen til at deltage online.

Læs mere »

9 måneder siden CAR-T cellebehandling

Også i Norge tømmer patienterne sine egne, familiens og venners opsparing for at få råd til livreddende behandlinger. her fortæller Gunhild Haugejorden om sin rejse til Tyskland, hvor hun betalte 5 millioner norske kroner for den behandling det norske sundhedssystem ikke ville betale for. Gunhild beskriver hvor få bivirkninger behandlingen gav og hvordan den har

Læs mere »

Debat: Hvis samfundet slår kassen i

Hvis samfundet slår kassen i, hvad er så konsekvensen for patienterne. Skal vi til lommen, pantsætte huset, lave indsamlinger eller tigge venner og familie om hjælp – og hvad med dem der ikke har disse muligheder, skal fanden tage de sidste – og hvad når de sidste faktisk er de mange?

Læs mere »

Brugerpanel i PHAIR kommer med anbefaling

Gert Poulsen fra Dansk Myelomatose Forening har deltaget i et brugerpanel der kommer med anbefalinger til hvordan vi ved hjælp af det nye super-computer-projekt bla. kan finde nye sammenhænge mellem medicin, virkning og bivirkning.

Læs mere »

Løhde dybt bekymret over regioners fejlinformation

Vores sundhedsminister, Sophie Løhde, er dybt bekymret over at Danske Regioner vildleder ministeren om de regionale lægemiddelkomiteers afvisninger af livreddende behandlinger til kræftpatienter. Det sidst år har Sophie Løhde gang på gang indskærpet, at både Medicinrådet og aktuelt de regionale lægemiddelkomiteer, under regionerne, ikke må samlebåndsafvise den behandling som lægen ansøger om, typisk for at

Læs mere »

Danske myelomatosepatienter – resultater af CAR-T behandling

Det er nu et halvt år siden den første danske myelomatosepatient modtog CAR-T cellebehandling og indtil nu har resultatet været som håbet og bivirkningerne har været håndterlige. “I oktober sidste år skrev man historie på Forskningsenheden for Hæmatologi på Odense Universitetshospital. Her blev den første danske patient med myelomatose behandlet med cilta-cel I oktober sidste

Læs mere »