Fakta om foreningen

Dansk Myelomatose Forening er en patientforening, der repræsenterer myelomatosepatienter og AL amyloidosepatienter.

• Myelomatose i Danmark: Ca. 450 personer får årligt diagnosen myelomatose (incidens). Ca. 2200 personer skønnes at leve med sygdommen (prævalens).
  • AL Amyliodose i Danmark: Ca. 60 personer diagnosticeres årligt med AL amyloidose (incidens). Ca. 400 personer skønnes at leve med sygdommen i Danmark (prævalens).

Over 1.100 af ovenstående er pr. 1. november 2023 medlem af Dansk Myelomatoseforening.

Data om behandling og hvordan situationen for myelomatosepatienter i Danmark løbende forbedres findes i Dansk Myelomatose Database årsrapporten. Den seneste udgave for 2021 findes her. Rapporten for 2022 skulle udkomme i 2023, men grundet omfattende problemer med IT systemet udkommer den ikke i en meningsfuld udgave. Rapporten for 2023 forventes udgivet i 2024 og bør have både 2022 og 2023 tallene inkluderet.

Undergruppen under Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG) som dækker myelomatose hedder DMSG (Dansk Myelomatose Studie Gruppe. Deres hjemmeside indeholder blandt andet behandlingsvejledninger for myelomatose og AL amyloidoseSe mere her!