Samtaleværktøj

Får du talt med dine nærmeste om sygdom? Når alvorlig sygdom rammer, kan det være svært at tale med andre om det. Dansk Myelomatose Forening har udgivet et samtaleværktøj, som kan være en hjælp til at sætte ord på sine følelser. Det er et nyttigt redskab til dig, som har fået stillet diagnosen kræft, samt til dig som er pårørende.

Brugen af samtaleskemaerne:

Vi anbefaler at du starter med at se videoen her, om brugen af samtaleskemaerne – nogen gange siger et billede mere end 1.000 ord og en film mere end 100 billeder. Se video her.

Hent samtaleskemaerne her:

Patient-skema

Pårørende-skema

Samtaleskemaet består af to udgaver, et skema til pårørende og et til patienten. Nye samtaleskemaer er udgivet i en opdateret udgave i november 2020. Denne udgave er gennemgået af foreningens psykolog Tescha Quist.

Skemaerne kan være en god hjælp til at få en åben og ærlig snak om de følelser, tanker og udfordringer, som I kan møde i livet med kræft – både som patient og pårørende. Det anbefales, at I benytter skemaet, når noget bliver svært at sætte ord på – alt afhængig af, hvor I er i forløbet.

Samtaleskemaet er gratis for både medlemmer og sundhedspersonale, og kan rekvireres ved henvendelse til foreningen på formand@myelomatose.dk – eller du kan downloade de to samtaleskemaer via links her på siden.

Vi håber, at I får stor glæde af disse.