Brugerpanel i PHAIR kommer med anbefaling

Gert Poulsen fra Dansk Myelomatose Forening har deltaget i et brugerpanel der kommer med anbefalinger til hvordan vi ved hjælp af det nye super-computer-projekt bla. kan finde nye sammenhænge mellem medicin, virkning og bivirkning.
Facebook
Twitter
LinkedIn

PHAIR står for Pharmacovigilance by AI Real-time Analyzes. Deres formål er at:

– kombinere den nyeste forskning inden for kunstig intelligens med store mængder sundhedsdata og epidemiologiske metoder for at udvikle et topmoderne system, der muliggør realtids og unbiased overvågning af lægemiddelsikkerhed

Den overordnede anbefaling er meget klar:

– “Et etisk kodeks, tydelig formålsbeskrivelse og klar kommunikation om datasikkerheden. Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra patienter og borgere til et innovationsprojekt indenfor PHAIR, der er i gang med at udvikle en algoritme, der kan forbedre overvågningen af bivirkninger ved medicin.”

Gert Poulsen, der har deltaget for Myelomatseforeningen beskriver betydningen af at deltage:

– Med så mange forskellige perspektiver og udgangspunkter repræsenteret, får man udvidet sin horisont. Man får også en bedre forståelse for andre dele af projektet – og en forståelse for, hvad forskerne hver især har brug for, så vi kan komme i mål med projektet.

Og Gert fortsætter

– Som brugerpanel kan vi være med til at justere retninger, og jeg mener ikke, at vi skal sætte begrænsningerne. Vi skal ønske, hvis alt nu var muligt, og så er det forskernes arbejde at vurdere, hvad der er muligt.

Erfaringerne fra dette projekt fører til at PHAIR også fremover vil involvere brugere og patienter.

Læs mere her: Om anbefalingen om brugerpanelet

 

Skriv en kommentar