Mød os på Folkemødet

I år har vi et klart formål med deltagelsen på Folkemødet på Bornholm. Danske kræftpatienter skal have adgang til de livreddende og livsforlængende behandlinger, som er selvfølgelige i flere af de lande, vi ellers sammenligner os med. Det handler om livet.

Ikke i Danmark!

Det er helt uforståeligt, at behandlinger, som er godkendt til kvinder med brystkræft i landene omkring os, ikke er godkendt her. Det er uforståeligt, at hidtil uhørt effektive engangsbehandlinger mod knoglemarvskræft gives til vores tyske naboer og i andre europæiske lande og i USA, men ikke i Danmark. Det samme gælder for mange andre områder: nyrekræft, kræft i underlivet og så videre. Det handler ikke om en enkelt kræftsygdom.

Systemet virker ikke

Kvinder med brystkræft samler penge ind for at købe behandlingen selv og overleve. Mennesker med knoglemarvskræft optager lån, sælger deres hus og får hjælp af familien til at købe den effektive engangs CAR-T cellebehandling i Tyskland. Dette er tydelige symptomer på, at systemet ikke virker.

Medicinrådet skal ikke være en stopklods

Medicinrådet skal sikre, at patienter ikke selv skal ud på markedet og finde behandlingen, så livreddende og livsforlængende behandlinger gives i trygge rammer på danske hospitaler. Medicinrådet skal overholde Folketingets femte princip: ”der skal være hurtig ibrugtagning af ny, effektiv medicin, og Danmark skal være et af de lande, der hurtigst ibrugtager nye lægemidler”. Medicinrådet skal ikke være en stopklods, der ensidigt sparer kroner, mens liv mistes.

Mød os her

Vi og de andre patientforeninger står på Kræftens Bekæmpelses stand det meste af tiden. Du kan også møde os til disse debatter:

 • Får danske patienter den rette adgang til innovativ behandling?
  Fredag kl. 14.45, på Hotel Allinge. Bestyrelsesmedlem for Myelomatoseforeningen og medlem af Behandlingspolitisk Gruppe, Pernille Skejø deltager i rundbordsmøde arrangeret af Dansk Erhverv. Blandt de mange andre deltagere er Direktør for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen og formand for Brystkræftforeningen, Anja Skjoldborg Hansen.
 • Svigter sundhedssystemet de dødeligt kræftsyge?
  Fredag kl. 15-17, F5 PressConnect. Ved Folkemødehuset, ydermolen, tæt på Allinge Røgeri. To patienter fortæller om at leve med livstruende sygdomme, hvor principperne bag Medicinrådet kunne være deres livslinje. Men måske er det bare et fatamorgana? Efterfulgt af debat om dilemmaerne ved principperne, ulighed i sundhed og adgang til behandling. Carsten Levin, formand for Dansk Myelomatose Forening, deltager i debatten.
 • Hvad er et liv værd?
  Lørdag kl. 10.30 på Kræftens Bekæmpelses scene, N1. Deltag i patientforeningernes debat Debat om adgangen til ny medicin: Uhelbredeligt syge kræftpatienter har mistet tilliden til sundhedsvæsenet. Kom og hør hvorfor!
  I debatten deltager Jesper Fisker (administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse), Jørgen Schøler Christensen (formand for Medicinrådet), Carsten Levin (formand for Dansk Myelomatose Forening), Thomas Lund (overlæge ved hæmatologisk afdeling OUH) og Paula Larrain er moderator. Se mere her

Skriv en kommentar