Nyheder

Medicinske tidskrifter har fået følgende ud af det spørgeskema, der tidligere blev sendt bredt ud til kræftpatienter:

*

Quality of Life in Patients with Multiple Myeloma: A Qualitative Study

 *

Cancer survivors should not pay twice | Françoise Meunier | TEDxMonteCarlo

*

Torben Plesner: “a great time to be a myeloma patient”

*

Betablokkere kan måske beskytte imod myelomatose

Et nyt videnskabeligt studie fra Mayo Clinic i Rochester MN. viser, at beta-blokkere (almindelig hjertemedicin) ser ud til at beskytte mod myelomatose.  Studiet, som snart vil blive offentliggjort i American Journal of Hematology, viser en øget overlevelse blandt de myelomatosepatienter ud af i alt 2000, der foruden deres myelomatosebehandling fik beta-blokkere, fordi de også led af en hjerte-karsygdom:

http://www.myelomacrowd.org/beta-blockers-improve-survival-outcomes-in-patients-with-multiple-myeloma/

*

Nyheder fra ASH

3.-6. December var der årsmøde i ASH (American Society of Hematology). Her, og i tiden efter, bliver der traditionelt præsenteret mange nyheder om videnskabelige studier og nye behandlinger af myelomatose. I år er ingen undtagelse.

Du kan læse nyheder fra ASH på dansk hos Hæmatologisk tidsskrift, som havde en journalist og en fotograf på ASH: www.haematologisktidsskrift.dk

På Myeloma Crowds hjemmeside er der også en meget fin dækning af ASH, men på engelsk. Her er et link til en artikel om de nye behandlinger, der er på vej, men der er mange andre gode artikler:

http://www.myelomacrowd.org/ash-2016-whats-new-in-the-multiple-myeloma-drug-pipeline/

Dansk Myelomatoseforenings internationale moderorganisation, IMF, havde rigtig mange mennesker med på ASH. Mange af dem har skrevet både nyheder og blogs undervejs. Her er et link til et af blogindlæggene, der prøver at konkludere på ASH – i hvert fald foreløbigt, som forfatteren selv skriver:

http://ash2016blogs.myeloma.org/sumary/

For dem, der virkelig vil nørde, har Myeloma Beacon lavet en indgang, hvor man kan få adgang til at læse alle abstracts fra konferencen:

http://www.myelomabeacon.com/ash-2016-multiple-myeloma-gateway/#Abstracts

Og så er der naturligvis ASH’s egen hjemmeside:

http://ashclinicalnews.org/category/on-location/

*

Overgangen fra RADS til Medicinrådet: 1. januar 2017 afløser et nyt Medicinråd arbejdet i RADS (Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin). Alle RADS’ fagudvalg afslutter inden da det arbejde, som er påbegyndt i år, så Medicinrådet kan begynde arbejdet fra bunden. Læs mere her og her.

*

De amerikanske sundhedsmyndigheder tildeler Priority Review-status til daratumumab til behandling af recidiverende myelomatose

*

Key Highlights Of The First European Blood Cancer Policy Summit

*

Darzalex hastegodkendt til knoglemarvskræft i Europa

*

Amgen Receives Positive CHMP Opinion To Extend Indication Of Kyprolis (Carfilzomib) For The Treatment Of Relapsed Multiple Myeloma

*

RADS opdaterer vejledning for behandling af myelomatose.

Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin er klar med en ny behandlingsvejledning med lægemiddelanbefalinger for behandling af kræft i knoglemarven. Dagens Medicin, 5. april 2016

*

CHMP afgiver positiv udtalelse og anbefaler DARZALEX® (daratumumab) i recidiverende og refraktær myelomatose

*

Myeloma Morning: Darzalex Closer To European Approval, And Allogeneic Transplantation

*

Pipeline Series: Multiple Myeloma

*

Kronik: Truslen fra den dyre medicin

*

Referat fra Konferencen “Rehabilitering og kræft – et skridt videre” den 10 februar 2016

*

Cancer treatment trials using patient’s own cells to destroy solid tumours ‘will begin within a year’

*

Vi søger deltagere til Kræftens Bekæmpelses Brugerpanel 2016

*

Kampagne sætter fokus på ‘usynlige’ kræftsygdomme

*

Expert Hails Ixazomib Approval as “Huge Advance” in Multiple Myeloma

*

Immunterapi brager frem på danske sygehuse (Ingeniøren 12 November 2015)

*

Dit Liv Kurser via Kræftens Bekæmpelse 

Ditliv er til dig, der selv vil handle for at få et bedre liv med og efter kræft. Her kan du finde viden og øvelser om kost, søvn, bevægelse og tanker.

*

Farligt Vægttab

*

Genetic Cause of Myeloma Bone Disease Identified

*

RADS genindkalder fagudvalget for myelomatose

*

EMA anbefaler elielotuzumab til myelomatose

*

MPE Webinar on ASH 2015 Highlights in Myeloma

Dear friend, We are pleased to invite you to participate in the MPE Webinar on ASH 2015 Highlights in Myeloma to be held on 22 February at 11:00 CET. Further details can be found on the MPE website. We look forward to your participation! (mere kan også læses her på facebook link)

https://gallery.mailchimp.com/8ee64f28895d38fbc1725e04c/images/222393da-a546-42fa-82cc-cd2ee58a0b3d.jpg

*

FDA godkender ny andenlinjebehandling af knoglemarvskræft

Den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA har godkendt Ninlaro (ixazomib) til behandling af patienter med knoglemarvskræft, der tidligere har været i mindst én tidligere behandlingsrunde med anden medicin.
Ninlaro gives som kombinationsbehandling sammen med lenalidomid og dexamethason (LenDex), og indtages som kapsler fire gange med en uges interval.
Effekt og sikkerhed ved kombinationsbehandling med ixazomib, lenalidomid og dexamethason er undersøgt i en randomiseret og placebokontrolleret undersøgelse, hvor 722 patienter med tilbagefald af knoglemarvskræft eller manglende effekt af anden behandling indgik. Kontrolgruppen fik placebo plus LenDex.
De patienter, der fik ixazomib kombineret med LenDex havde en median, progressionsfri overlevelse på 20 måneder, tilsvarende overlevelse i kontrolgruppen var 15,9 måneder. De hyppigste bivirkninger var diarré, forstoppelse, et lavt antal blodplader og perifer neuropati.
National Cancer Institute anslår, at der i år vil være 26.850 nye tilfælde af knoglemarvskræft i USA, og 11.240 dødsfald af samme årsag.
FDA har tidligere giver en såkaldt ‘orphan drug designation’ til Ninlaro, som bl.a. gives for at tilskynde udvikling af lægemidler til sjældne sygdomme.
Ninlaro markedsføres i USA af det japanske firma Takeda Pharmaceuticals.

Bristol-Myers Squibb And AbbVie Receive Positive CHMP Opinion For Investigational Antibody, Empliciti (elotuzumab), For The Treatment Of Multiple Myeloma In Patients Who Have Received At Least One Prior Therapy