Temadag for pårørende lørdag 7. september i København

Indlæser kort...

Kom og vær sammen med andre pårørende og lyt til to gode foredrag med noget på hjerte. Dansk Myelomatose Forenings pårørendekontakter, Harpa Stefansdottir og Susan Bixby, har sammensat et program til dagen specielt for pårørende.

Nogle af os kommer til at være pårørende i kort tid, andre kommer til at være det i mange år. For selv om myelomatose stadig er uhelbredelig, kan sygdommen i mange tilfælde heldigvis holdes nede i mange år. Men det betyder, at tilbagefaldene kan være mange og rutsjebaneturene en fast del af tilværelsen. Det kan være rigtig svært at håndtere.

PROGRAM

Kl. 10.00-10.30: Velkomst, kaffe og wienerbrød

Kl. 10:30-12:00: Foredrag ved Camilla Schrøder, psykolog og specialist i sundhedspsykologi, om at tackle at være pårørende. Om at manøvrere i, hvilke krav der er rimelige at stille til sig selv og/eller den syge. Hvis behov skal tilgodeses hvornår? Man kan som pårørende have lyst til at tage sig af den syge, men samtidig føle sorg, angst og usikkerhed – side om side med træthed og oplevelsen af fastlåsthed, kontroltab og lysten til at løbe sin vej – og af og til har man også skyldfølelse over at have det sådan.  

kl. 12:00 – 12:30: Frokost, hvor der serveres sandwich

Kl. 12:30 – 14:30: Foredrag om at tackle døden ved journalist, forfatter, radiovært og foredragsholder Esben Kjær med kaffepause undervejs. Esben Kjær er blandt andet kendt fra diverse radioprogrammer på både P1 og Radio 24/7. Siden han mistede sin syv-årige søn, har han beskæftiget sig professionelt med døden og blandt andet skrevet bogen ”Døden – en overlevelsesguide”. En af hans pointer er, at døden afslutter et liv – ikke et forhold – og at man godt kan bære den døde videre med sig i sit liv.

“Sorg er måske den mest brutale menneskelige oplevelse. Men sorg er også dybt naturlig, og ingen slipper for den. Så hvordan overlever man turen gennem sorgen? Hvordan navigerer man i den? Og hvor meget kan man selv gøre – sådan helt konkret – for at mildne rejsen?”

14:30-15:00: Mulighed for at tale sammen og udveksle erfaringer

SÅDAN KOMMER DU MED

Tid: Lørdag den 7. september kl. 10 – 15.

Sted: Kræft & Sundhed – Kræftrådgivningen i København, Nørre Allé 45, 2200 København N

Tilmelding: Arrangementet er gratis for medlemmer, men tilmelding er nødvendig af hensyn til lokale og forplejning. Tilmelding på mail til paaroerende@myelomatose.dk

Skriv en kommentar