Nervebetændelse – bivirkning af Thalidomid

Patientberetning om bivirkning af Thalidomid

Nervebetændelse

af Erling Hansen

 

Jeg stoppede behandlingen med Thalidomid, da jeg fik nervebetændelse i fødder, ben og fingerspidser. Det gav sovende fornemmelser og megen uro specielt i fødderne. Betændelsen udviklede sig desværre – efter at behandlingen var stoppet – til også at give jagende smerter. Det føltes som sylespidser, der blev jaget ind i fødderne. Smerterne var værst om natten, da nattesøvnen ofte blev afbrudt.

 

Det føltes som sylespidser, der blev jaget ind i fødderne. Smerterne var værst om natten, da nattesøvnen ofte blev afbrudt.

 

Jeg har tidligere fået højdosis kemobehandling og knoglemarvstransplantation. Ved tilbagefald  efter 1½ år blev ovennævnte behandling igangsat.

Sygehuset, hvor jeg går til konsultation, har ingen præparater, som de med sikkerhed véd kan helbrede. Samtidig med, at jeg startede behandlingen med Thalidomid, fik jeg også ordineret Tiamin, (er B-vitamin) som kan forebygge nervebetændelse, men det kunne ikke modvirke den alvorlige nervebetændelse, som udviklede sig i mit tilfælde.

 

Alternativ behandling

Jeg gjorde lægen opmærksom på, at jeg så vil søge alternativ behandling, hvilket han havde forståelse for.

I min søgen efter én, som ville og kunne hjælpe mig, endte jeg hos heilpraktiker Egon Pedersen i Kolding.  Han tog billeder af mine øjne (Irisanalyse), og herefter gennemgik vi sammen billederne, som viste kroppen samt indvoldene. Herudfra fortalte han, hvor man så svaghederne i kroppen. Leveren og nyrerne var meget forgiftet. Han forklarede, at nervebetændelsen er en virus, som han var sikker på,  han kunne helbrede.

 

Han forklarede, at nervebetændelsen er en virus, som han var sikker på,  han kunne helbrede.

 

Jeg blev ordineret medicin, som bestod af fire forskellige præparater, der skulle indtages hver af ugens fem hverdage i en periode på fem uger. Den første behandling skulle sørge for afgiftning i hele kroppen, udrensning i bindevævet og nervebanerne samt styrke immunforsvaret og hjælpe på en lang række andre ting.

Jeg mødte op igen efter fem uger til en ny irisanalyse. Det var tydeligt at se forskellen fra første konsultation. Jeg fik nyt medicin, som skulle gå mere radikalt til værks. Hele proceduren gentog sig og efter seks behandlinger af fem ugers varighed var smerterne helt borte, og jeg stoppede behandlingen.

 

Resultatet af den alternative behandling.

Behandlingen stod på i 7½ måned. Det vigtigste var, at smerterne forsvandt efter omkring 7 måneders behandling.

 

smerterne forsvandt efter omkring 7 måneders behandling

 

Udviklingen i fingerspidserne stoppede halvvejs i behandlingsforløbet, så der er kun en lille lammelse og sovende fornemmelse tilbage.

Jeg har stadigvæk sovende fornemmelse i fødderne og lidt uro, dog mest efter hyppig aktivitet. Uanset jeg går på bare fødder eller har fodtøj på, så føles det som om, der er limet en vandfyldt sål under fødderne. Jeg har kun følelse tilbage i den øverste del af fødderne, men huden er følelsesløs fra tåspidserne til under knæet på højre ben og til lige over knæet på venstre ben.

Det har kostet lidt penge, men har været det hele værd, og jeg lever fint med generne i dag.

 

Det har kostet lidt penge, men har været det hele værd, og jeg lever fint med generne i dag.

 

I øvrigt behandler heilpraktiker Egon Pedersen www.egon-pedersen.dk også for en lang række andre sygdomme.