Hej

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #2546
    JLP_6510
    Medlem

    Jeg er en kvinde på 44 år, der i forbindelse med en hornhindesygdom (på begge øjne), fik taget et hav af blodprøver. Jeg blev efter en uge kontaktet af min læge, som kunne fortælle, at af prøverne viste en meget diskret forhøjet M-komponent, type IgA kappa, samt en lav blodsænkning. Jeg fik taget prøverne om, som igen viste en diskret forhøjet M-komponent.

    Jeg er derfor blevet henvist til yderligere undersøgelser på tirsdag. Jeg blev meget overrasket over hvor omfattende denne undersøgelse er, hvilket har sat mange tanker i gang – Er jeg alvorlig syg ? Hvad skal det ske hvis det viser sig, at jeg har Myelomatose ? Min egen læge har sagt, at der gode behanlings metoder, hvad er jeres erfaring ? Til sidst vil jeg høre om – bliver Myelomatose betragtet, som en "Kritisk Sygdom" mht. forsikring vedr. "Kritisk sygdomme ?

    Med venlig hilsen

    Jonna

    #2547

    Kære Jonna
    Har du myelomatose har du fået en kronisk sygdom, som i de fleste tilfælde kræver behandling. Der findes gode behandlingsmuligheder, hvilket lægerne nok vil berette for dig. Behandlingen afhænger helt af lægernes vurdering, den er individuel fra person til person. Jeg har været gennem behandling med kemo og stamceller for 1½ år siden og har det godt for tiden, ved dog at på et tidspunkt skal jeg i behandling igen.
    Myelomatose hører under "kritisk sygdom", jeg har fået min fra forsikringen, så søg endelig hvis du får diagnosen.
    Håber alt vel for sig
    Hilsen
    Anne-Grethe

    #2548
    enersen
    Deltager

    Hej Alle
    Jeg er en mand på 62 år som i slutningen af 2007 fik fjernet en mylon i kravebenet, med efterfølgende strålebehandling.
    Ved de opfølgende undersøgelser fandt man m-komponent og jeg går nu til kontrol hver 3. måned. M-komponenten er på ca. 15% og er steget 20% siden sidst. Det oplyses, at først ved ca. 30% vil man starte behandling. Som jeg forstår det er jeg ikke diagnostiseret med Mylomatose. Jeg har ingen andre symptomer end et skrøbeligt kraveben fra operationen.
    Er der nogen der har erfaring med udvikling af m-komponent og dermed beslutning om behandling?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Forummet 'Debat' er lukket for nye emner og svar.