CRAB kriterier ? og forskning i maling og opløsningsmidler etc

Velkommen til Dansk Myelomatose Forenings hjemmeside Fora Debat CRAB kriterier ? og forskning i maling og opløsningsmidler etc

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2689
  Anonym
  Inaktiv

  Hej
  Er der mon nogen her der ved noget om hvad CRAB kriterier ISS-stadie 1, 2 og 3 står for i sværhedsgrad ?
  OG kender nogen her noget til forskning i de ting som Kræftens bekæmpelses hjemmeside angiver som mistænkte årsager : maling og opløsningsmidler, benzen, hårfarve og udstødningsos. ?
  Efter ca 30 år som kunstmaler er især det med opløsningsmidler og maling af interesse -hvilke er der tale om og hvlke stoffer er det nøjagtigt der er mistænkt.
  Er forøvrigt nydiagnosticeret og igang m kemo, velkade, binyrebarkforløb der skal afsluttes med HD og egen stamcelletransplantation + knoglestyrkende
  vh =)

  #2690
  Avatar photoOle Dallris
  Deltager

  Hej
  CRAB kriterier giver ikke noget svar på sværhedsgrad – men er det det undersøges i forbindelse med at diagnosen stilles og efterfølgende holdes øje med ved kontrollen under og efter behandlingen – er der ofte infektioner – er der knoglesygdom/sammenfald – nyretal – m.komp. etc.

  De mistænkte årsager – er generelle for mange kræftsygdomme – der findes mig bekendt ikke nogen egentlig undersøgelse, som udpeger bestemte stoffer, som årsag til myelomatose.
  Det siges at antallet af diagnoser steg i området omkring Tjernobyl, som følge af den øgede stråling – ikke kun for myelomatose, men også andre kræftsygdomme.

  God vind med dit behandlingsforløb!

  #2691
  Anonym
  Inaktiv

  TAk for svaret
  ME d hensyn til mit spørgesmål om nogen ved hvilke undersøgelser der ligger til grund for det Kræftens bekæmpelses hjemmeside angiver som mistænkte årsager : maling og opløsningsmidler, benzen, hårfarve og udstødningsos.
  HAr jeg fået oplyst af dem et det er Torben Plesner der har givet dem disse oplysninger.

  Har nogen her mon kontakt til ham? og vil du i givet fald spørge, hvor man kan finde de oplysninger/undersøgelser der ligge til grund for mistanken? TAK!

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forummet 'Debat' er lukket for nye emner og svar.