Bivirkninger ved behandling med velcade til behandling af myelomatose

Velkommen til Dansk Myelomatose Forenings hjemmeside Fora Debat Bivirkninger ved behandling med velcade til behandling af myelomatose

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2673
  Jens Galsoe
  Medlem

  I informationspjecen om Velcade står der, at man kan få følelsesløshed og smerter i hænder og fødder. Desuden står der, at velcadebehandling kan forårsage tågesyn.

  Spørgsmål 1 om følelsesløshed og smerter i fødder.
  Jeg har nu haft sådanne ubehagelige bivirkninger i fødderne i ca. 5 måneder. Den sidste valcadeindsprøjtning fik jeg i januar i år.

  Er der nogen der ved/ har erfaring for, hvor lang tid man kan risikere at have disse bivirkninger?

  Spørgsmål 2 om tågersyn.
  Mit syn på begge øjne er blevet meget tåget, og det betyder nu, at jeg har store vanskeligheder med at læse.
  Jeg har været undersøgt på Glostrup Hospitals specielle øjn-afdeling. Her fandt man mine øjne ok.

  Er der nogen, der har erfaringer med tågesyn i forbindelse med behandling mod myelomatose, og er der nogen der ved noget om tågesynet efterhånden forsvinder?

  #2674
  Inge-Lise
  Medlem

  Har du ikke sagt det da du blev behandlet? Min mand bliver spurgt hver gang han får behandlingen om han har haft bivirkningerne som du nævner. Heldigvis har han ikke haft nogen af dem. Jeg ved ikke hvad du skal gøre Jeg ville måske kontakte den afdeling du har været knyttet til for at høre om de har forslag til hvad man kan gøre eller det er noget man må lære at leve med. DEr er selvfølgelig også den mulighed at det forsvinder med tiden

  #2675
  Anonym
  Inaktiv

  Kære Jens
  Tågesyn kender jeg heldigvis ikke noget til, men bivirkning i fødder, det har jeg haft lidt af siden første kemo, tilbage fra 97, her var det dog ikke så udtalt. Da jeg så fik Velcade i 07, blev det værre, så jeg stoppede behandlingen, men smerterne var så store at jeg fik behandling for det, jeg tror det var noget nervemedicin jeg fik, i en lille dosis, det tog smerterne, men ikke den følelsesløse fornemmelse. Jeg tager noget alternativt for det, det hedder Alpha Lipoic Acid, det fik jeg anbefalet af lægen Hancke fra det Hvide palæ i Lyngby. Det er aftaget lidt, men jeg er stadig lidt følelsesløs. Men ikke så det genere mig i det daglige. På et tidspunkt i min behandling fik jeg Revlimid, dette stoppede jeg hurtigt da det forværrede symptomerne. Senere igen fik jeg en M2 kemo behandling, her blev et af stofferne taget ud, da det er kendt for at give problemer i hænder og fødder. Heldigvis havde det resterende en positiv effekt på kræften. Fortiden får jeg ikke nogen behandling, men jeg er helt sikker på at jeg aldrig mere skal have noget der kan give bivirkninger i hænder og fødder i fremtidige behandlinger, og det støttet min læge mig i, indtil videre! Jeg tror det er meget vigtigt at nævne diverse bivirkninger over for sin behandlende læge, med det samme de opstår, så kan man overveje hvad man skal gøre.
  Jeg har altid brugt det alternative, hvis jeg har troet på at det kunne hjælpe mig, men aldrig 100%, jeg har altid været åben over for min behandlende læge, så det jeg har gjort alternativt ikke modarbejder den behandling jeg har fået på hospitalet. Jeg håber du får bugt med dine bivirkninger, eller de mindskes, så de er til at leve med.
  Sommer hilsner Anne

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forummet 'Debat' er lukket for nye emner og svar.