Lisbeth Egeskov

Forum-svar oprettet

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • Avatar photoLisbeth Egeskov
  Deltager

  Hej C,
  Rigtig fin ide med at skrive dagbog fra din autologe stamcelletransplantation, så andre kan lære af dine erfaringer. Men som du selv skriver, så kan højdosisforløb arte sig meget forskelligt fra person til person. Og sikkert også fra gang til gang, hvis man får flere.
  Du kan også risikere, at der bliver dage, hvor du slet ikke kan skrive dagbog, fordi du fx har høj feber. Så må du bare lade være!
  Jeg selv slap uden alvorlige komplikationer som lungebetændelse og blodforgiftning, og havde kun 2 døgnkorte episoder med feber (max 38,8), da jeg blev transplanteret sidste år. Jeg kom hjem på weekend allerede 11 dage efter jeg havde fået mine stamceller tilbage, og blev udskrevet efter 14 dage. Måtte dog retur igen dagen efter pga. dehydrering og lidt feber.
  På 17. dagen blev jeg udskrevet for 2. gang, og denne gang holdt det 🙂
  MEN (og måske er der altid et men, når man gennemgår så voldsom en behandling?) mit store problem, smerter i hele fordøjelsessystemet og diarré, blev ved i månedsvis, og der gik næsten et halvt år, før jeg kunne spise alt, hvad jeg havde lyst til igen (fx røde bøffer og sushi), uden at blive syg i maven dagens efter.
  Men som sagt så var jeg relativt frisk og oppegående (dvs. mobil og siddende i stol i stedet for liggende i seng) under hele indlæggelsen.
  Krydser fingre for dig!

  Avatar photoLisbeth Egeskov
  Deltager

  Hej C,
  Vil bare ønske dig held og lykke i morgen. Både med antallet stamceller i blodet (krydser fingre for at der er nok til at de kan høste). Og med indsættelsen af kateter inden høsten.
  Hvis det er lyske-kateter, du skal have sat i, er det ikke noget videre at snakke om, selv om det foregår nede på operationsgangen og udføres af en narkoselæge. Der bliver lavet et lille snit i den store vene i lysken, som går op imod hjertet, og så bliver der ført to rør ind. Et til at føre blodet ud ad kroppen og et til at føre det tilbage igen. Kateteret bliver gjort fast med et par sting, så du ikke kan komme til at hive det ud ved et uheld. Man er i lokalbedøvelse imens, og det gør ikke ondt. Men du kan nok ikke undgå at pulsen stiger lidt imens 🙂
  Håber også din infektion hurtigt bliver bedre.
  Pøjpøj med i morgen!

  Avatar photoLisbeth Egeskov
  Deltager

  Hej Carsten,
  Rigtig fin ide at lægge din historie ud som dagbog. Det kan sikkert være til nytte for andre, der skal i gang med behandlingsforløbet, at læse hvad der sker trin for trin.
  Går det bedre med at tage neupogen-indsprøjtningerne selv? Jeg synes, det er godt gået!
  Lisbeth

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)