Endnu en tur i manegen med Covid-19

Henrik Frederiksen, formand for Hæmatologisk Selskab, har opfordret os til at sprede et vigtigt budskab til alle myelomatosepatienter: Der findes en ny behandling til os med blodkræft (herunder myelomatose), som kan – og skal – gives lige i starten af forløbet, hvis man smittes med Covid.

Hvis du får symptomer!
Hvis du får symptomer, skynd dig derfor at blive testet. Er prøven positiv for Covid, ring med det samme til din hæmatolog og bed om at få antistofbehandling imod Covid, også selv om du kun har milde symptomer.

Desværre viser mange videnskabelige undersøgelser efterhånden, at blodkræftpatienter som fx myelomatosepatienter har nedsat respons på Covid-vaccinen, høj risiko for et alvorligt Covid-forløb og forhøjet risiko for at dø af Covid. Så pas rigtig godt på jer selv henover julen.

Læs artiklen fra seneste nummer af Myelomatosebladet, nr. 4, 2021.

Formand for Hæmatologisk Selskab henrik Fredriksen advarer myelomatosepatienter generelt og i særdeleshed de patienter der er nødt til at bevæge sig rundt i det offentlige rum, har børn og børnebørn eller pårørende som kan bringe smitte med hjem. Læs mere her: Endnu-en-tur-i-manegen-med-Covid-19