Pressemeddelelse om sygedagpenge

Guide til de 89.000 danskere, der pludseligt

bliver en sag for kommunen i år

 image001-30

Hvert år er 89.000 mennesker syge længere end tre måneder. Det er svært at komme igennem sygedagpengesystemet uden hjælp. Flere end 10 procent, nemlig 9.600 danskere, ender med at ryge helt ud af systemet, fordi kommunerne ikke i tide finder ud af hvilken kasse, de skal i. Kommunens valg står mellem revalidering, fleksjob og førtidspension.

 

De fleste af de 426.000 sygemeldte hvert år er mest af alt en administrativ opgave for kommunerne, som enten udbetaler sygedagpenge til den syge eller til arbejdsgiveren.

 

Men når du er syg i mere end tre måneder, bliver du en egentlig social sygedagpengesag i kom­munen uanset om du er selvstændig, har job eller er ledig. Det gælder 89.000 danskere hvert år.

 

Denne bog er en god forberedelse til mødet med sygedagpenge systemet. Brug den som guide igennem hele dit eget sygeforløb eller i sygeforløbet hos den person, du hjælper. Regler og gode råd er fortalt gennem 22 personers konkrete erfaringer.

 

Bogen er velegnet til sygemeldte, deres pårørende og frivillige, der hjælper sygdomsramte igennem en svær periode. Med sin opbygning over virkelige personers oplevelser bliver beskrivelsen af praksis og regler i sygedagpengesystemet nemt fordøjelige. Bogen er velegnet læsning for alle, der forholder sig til sygefravær og arbejdsmarked.

 

Forfatteren, journalist Ulla Nygaard har beskæftiget sig med arbejdsmarkedet i hele karrieren siden uddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole i 1981. Det er blevet til mange artikler om sygemeldte, sygefravær, fraværspolitik og arbejdsmiljø. Igennem et helt år er erfaringer og beretninger indsamlet til bogen, hvor personlige interviews er sat i system og viser vej for andre.

 

”Man skal være opmærksom på, at kommunerne bruger lovgivningen vidt forskelligt, og det sker, at man ikke får oplyst alle sine rettigheder. Derfor kan man nemt køres ud på et sidespor, hvis ikke man er godt forberedt til mødet med sygedagpengesystemet”, siger forfatter Ulla Nygaard om sin bog.

 

”På sygedagpenge”, 224 sider, 249 kroner, vejledende udsalgspris i boghandlen. Udkom juni 2012

www.paasygedagpenge.dk er bogens hjemmeside, hvor fra den også forhandles.

 

Forfatter, journalist Ulla Nygaard www.ulla-nygaard.dk

For yderligere information henv. til Ulla Nygaard tlf. 22 50 01 32 mail post@ulla-nygaard.dk